mar-pow Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Witam. Jak urozmaicić dietę: zmienniakowi plamistemu, molinezji i neonom innesa ? Teraz stosuję tylko pokarm w płatkach TetraMin. Wcześniej podawałem czasem Tropicala ale ryby jakoś nie chciały go jeść... Może jakieś urozmaicenia ? Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 mrożonki , polecam wodzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Naprzykład ja mieszam pokarmy i gotową mieszankę podaję dwa razy dziennie,dla urozmaicenia: Pokarm- wieloskładnikowy,wysoko_proteinowy,jajeczny,roślinny-mieszam razem i podaje rybkOM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 U mnie prawie takie same rybki wodzienia ani tknęły zachowywały się jakby go nie widziały natomiast z ochotki i artemii nic nie zostawało Link to comment Share on other sites More sharing options...
perszing225 Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Ja również polecam mrożonki podaje moim rybom mrożoną rozwielitkę i ochotkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
abrams Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 podawaj mieszankę płatków np. tropical: ovo-vit + bio-vit + vitality&color + sera: vipan + tetra: pro vegetable i dla urozmaicenia suszone rozwielitki tropicala + sera czerwone larwy komarów raz w tygodniu podaj mrożonkę np.: wodzień albo ochotka polecam też preparat multimineral tropicala by ryby się lepiej czuły jeżeli będziesz wprowadzać jakieś rybki do czyszczenia akwa to podawaj tabletki dla ryb dennych np.: tropical super tabin b jeśli będziesz miał narybek w to poniżej masz kilka linków do stron z pokarmami dla ryb i narybku http://www.akwarystyka.sklep.pl/Pokarmy_Narybek__25_33_58.html http://www.kirysek.pl/pokarmy-narybek-c-1_20.html pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sumik Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Zrób mieszankę suchą możesz zrobić z jakiegoś pokarmu granulowego najlepiej z dodatkiem kryla i jeszcze dowolne płatki i drobno je pokruszyć, zmieszać to wszystko i rybki są w siódmym niebie Ale jeżeli nie masz ochoty tak kombinować możesz kupić biały zooplankton jest prawie w każdym akwazoo. Neony mają dość małe pyszczki ale spokojnie zjedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 ja uzywam tylko takiem mieszanki mrozonej i do tego kłade warzywa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4lek Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 proponuje ochotkę daje ją wszystkim rybkOM i są zadowolone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts