thomasoo Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Witam mam problem , pojawiły mi sie na roslinie glony są to takie brązowe nitki o długosci do 0,5 cm. Wie ktos co to za glon i jak go zwalczyc , ewentualnie co jest przyczyna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Szukać,szukać i jeszcze raz szukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted September 2, 2009 Share Posted September 2, 2009 Proponuje zamieścić jakieś zdjęcie,ale najprawdopodobniej są to krasnorosty.Zakup sobie kilka kosiarek i zrób tak aby strumień powietrza z filtra nie padał bezpośrednio na liście roślin.Niektóre rośliny nie lubią silnego przepływu wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 2, 2009 Administrator Share Posted September 2, 2009 Kilka kosiarek ? Ok , ale może najpierw spytamy się właściciela akwarium jakie ono jest duże , jakie światło , kiedy zbiornik założony itp . A dopiero później będzie można coś więcej powiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandon01 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Witam. Podłącze sie pod temat.Kolega pisał ze to krasnorosty,ja owszem mam te kępki na anubiasie od niedawna,ale na nurzeńcu pojaiły mi sie też brązowe ale w innej formie,krótkie ok 5mm ale nie formują sie w kępki. Oświetlenie słabe 2x30w 10h/dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts