Norkoc Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Witam. Mam akwarium 215 litrów. Od jakiegoś czasu mam problem z roślinami. Mianowicie dziury, nekroza i chloroza. Nie mam pojęcia co się dzieje. 3 miesiące temu podałem końską dawkę mikroelementów. Cały czas stosuję węgiel aktywny który pochłania chlor (przyczynę chlorozy). Mam filtr wewnętrzny fluval u4. Zamierzam kupić zewnętrzny. Nie wiem czy wygląd moich roślin to nadal efekt tego nawozu. Ostatnio dodatkowo nasilałem porcje światła i rośliny znowu mocno dostały straciły kolor i pojawiły się znowu dziury. Rozważam kupno butli Co2. Czy to coś pomoże przy mojej obsadzie akwarium? Tak to nie podaje już żadnych preparatów. Bardzo proszę o pilną pomoc bo już nie mogę patrzeć na mój zbiornik:( Rybek w akwarium trochę jest, ale nie znam wszystkich tak samo jak roślin. Przepraszam ale jestem początkowym akwarysta;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norkoc Posted May 19, 2021 Author Share Posted May 19, 2021 Zdjecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted May 20, 2021 Share Posted May 20, 2021 Wstaw zdjęcie akwarium i roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts