mkzxd Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Witam! Posiadam akwarium 63l w nim były: 4 gupiki, 4 mieczyki 1 samiec 3 samiczki, 8 neonków innesa, kirysek, 3 glonojady niestety teraz mam: 1 gupik, 2 mieczyki samiczki, 7 neonków innesa, kirysek, 3 glonojady. U rybek wystąpiła ospa była leczona: preparatem green ichtio zoolek Posiadam grzałkę, filter JKJP200 rybki karmione: tetraMin crisps. pH wody między 7,4 - 7'8 mieczyki pływają pionowo lub po skosie główką do góry gupik pływa bokiem. Nie wiem co się dzieje proszę pilnie o pomoc. Z góry dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aneczka1099 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Po jakim czasie ryby zostały wpuszczone do zbiornika po starcie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkzxd Posted June 6, 2020 Author Share Posted June 6, 2020 Po 7 dniach wody w akwarium wymieniłem ją 80% i nalałem nowej i po 3 dniach wpuscilem rybki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzierzka666 Posted June 6, 2020 Share Posted June 6, 2020 Podobno jak ryby pływają do góry głową to choroba gazowa albo problemy z pęcherzem pławnym. Mi się jeszcze nie udało wyleczyć z tego żadnej ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts