Dawidowski Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 (edited) Witam, Jak w temacie potrzebuje pomocy w doborze roslin w tym zbiorniku. Na pierwszym planie w prawym rogu myślałem posadzić Monte Carlo żeby piął się w górę pod szybą, z lewej strony może parvula. Środek i ten "szlak" do góry ma być docelowo podsypany piaskiem albo grubszymi kamykami. Z lewej w górnym rogu jakieś 2 odmiany łodygowców ale nie mam pojęcia dokładnie co??? Myślałem może rotala jakaś?? Z prawej zaś strony chyba pogostemon helferi. Do tego pare anubiasow i gesto mchu na kamieniach. Teraz poradzić się was forumowiczów, może ma ktoś inną koncepcje? . Chętnie zasiegne rady i paru wskazówek. Podłoże to manado Pod nim substrat. Edited February 22, 2019 by Dawidowski Opis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzierzka666 Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Może na tył jakieś paprocie zamiast łodygowców? Przymocować do kamieni - pod mchem mocowania nie byłoby widać. Jeszcze taka roślinka: https://www.roslinyakwariowe.pl/baza-opisow/4625-bucephalandra-biblis.html albo inne z tego rodzaju. Ładnie wyglądają i są dosyć oryginalne w porównaniu z anubiasem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawidowski Posted February 28, 2019 Author Share Posted February 28, 2019 (edited) Akwarium już od wczoraj zalane zobaczymy co z tego wyrośnie Edited February 28, 2019 by Dawidowski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzierzka666 Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Bardzo ładnie wygląda. I sobie poradziłeś bez pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawidowski Posted March 13, 2019 Author Share Posted March 13, 2019 Mały Update z życia akwarium. Dzień 19. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts