pcw291 Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Cześć, jestem w posiadaniu dwóch akwariów o pojemności 112l. Obecnie, w dwóch zbiornikach mam następujące rybki: 1 skalar 2xdanio 3xmieczyk 1xbrzanka Jak mogę je podzielić i jakie rybki dokupić aby były one szczęśliwe? Z tego co dowiedziałem sie w jednym ze sklepów, proponują w jednym zbiorniku trzymanie skalarów (dokupienie min. 3 do jednego, którego posiadam obecnie), 3 mieczyków i danio, którym miałbym także dokupić więcej kompanów. Do drugiego zasugerowano kupno jeszcze 10 brzanek i jakichś rybek sumowatych? Czy to dobre propozycje czy po prostu próba opchnięcia ryb? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Niestety, ale naciągnięto Cię. Skalary minimum 100x40x50cm i to dobre bardziej dla pary, niż stada - a są rybami żyjącymi w grupach. Najlepiej 120x50x60 akwa zapewnić. Jakie danio? Jaka brzanka? Mieczyk w 112l też słaby pomysł, bo to krówsko rośnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts