Xinder Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 (edited) Zakładam 45l krewetkarium. Woda ph 7,5 tw 9 i 4. Póki co z tych roślin co widziałem w innych krewetkariach, podobają mi się: hemiantus duży Parvula i Monte carloi Pogostemon Helferi Czy nadadzą się do takiej wody i do takiego akwarium małego? Edited May 30, 2016 by andy102 Pisownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Istotne są też inne parametry, np. światło, podłoże, nawożenie, .... Nie krępuj się, pisz śmiało, a na pewno dostaniesz szybciej odpowiedź i trafną bez zbędnych pytań Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Przede wszystkim jakie krewetki planujesz ? Z roślin to głównie mchy ,Monte Carlo są malo wymagające. Lumia 640 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xinder Posted June 1, 2016 Author Share Posted June 1, 2016 żeby nie powtarzać postów to jedynie linkuje do ogłoszenia ze kupie roślinki http://forum.superakwarium.pl/classifieds/item/1160-kupie-ro%C5%9Blinyw-bytomiu-do-ma%C5%82ego-krewetkarium/ mam belkę 2x 24w(t5) rośliny mało wymagające krewetki też wiec podłoże bez nawozów i dodatków(bazalt drobny) ryby planuje jakieś neocardiny (albo RC albo sakury) akwa zakładam wiec do wpuszczenia ryb dobry miesiąc przedemną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xinder Posted June 4, 2016 Author Share Posted June 4, 2016 na pierwszy plan myślę dwa trawniki Parvula - trawnikMonte carlo - trawnik w środku dwa korzenie obrośnięte mchem kora cynamonu tez pokryta mchem i tu narazie problem bo nie wiem jakim mchem je pokryć za nimi myślę posadzić puki co Pogostemon Helferi i Ludwigia Mini Super Red proszę o komentarze czy coś takiego będzie pasować krewetkom? doradźcie jakim mchem ładnie pokryć korzeń i korę wcześniej zapomniałem dopisać ze puki co nie planuję CO2( w przyszłości pewnie tak) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiewiuras Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Co daje ta kora cynamonu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuurei Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Kora cynamonu jak korzenie i inne takie - garbniki, a bonus jeszcze taki, że krewetki lubią ją jeść. Co do mchów - jakieś fissidensy (pheonix, fox etc.) są bardzo fajne, może mini pelia (nie żeby to był mech). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicaj Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Czy taką korę cynamonu można w spożywczym kupić? With mobilephone sent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Czy taką korę cynamonu można w spożywczym kupić? With mobilephone sent. NIE! Taka kora ze spożywczego zazwyczaj nasączona jest chemią już nie jeden kreweciarz przejechał się na takim zakupie ,a właściwie krewetki . Na allegro masz sporo sprzedawców co oferują asortyment dla krewetek e-krewetka ,crusta89,krewetkaNet ,albo sklepy plantica ,clarias..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeHa68 Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Zgadza się,warto poszukać na portalach aukcyjnych lub w dobrych i godnych zaufania sklepach internetowych gdzie znajdziesz szeroki wybór akcesoriów do wyposażenia akwarium w niższej cenie. Regulamin 5.2.f. Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts