szak123 Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Dziś wracając do domu, przed blokiem zobaczyłem ciekawą zdobycz. Mianowicie korzeń forsycji. Szukałem troszke w necie i na forum i jedynie co znalazłem to http://forum.superakwarium.pl/topic/32446-preparacja-korzenia-pomocy/?hl=forsycja&do=findComment&comment=343738jednak nie znalazłem odpowiedzi, dlatego założyłem ten temat. Czy kiedykolwiek ktoś użył korzeń forsycji w akwarium ? Z tego co wyczytałem w powyższym wątku, dowiedziałem się, że forsycja to krzew. Domyślam się, że korzeń ten nie będzie trwały i wytrzymały jak dąb, ale ciekawie wygląda i świetnie wyglądałby w wodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar94xPLx Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Wiesz sam się nad takimi korzeniami tego krzewu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 "Korzenie japońskie" to też korzenie krzewu, zdaje się rododendronów. Usuń korę i miękka spróchniałą tkankę i śmiało możesz użyć go jako dekoracji. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts