Beniek Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 (edited) Witam. Czas na kolejne obiecywane pół roku, jak nie lepiej, akwarium Dane: - Akwarium 45 l. ( 60x30x25 ) - Temperatura 25 C - Oświetlenie ( 5,500 'K, 6400 'K ) 0.6 W/L - Filtracja FZN 1 Parametry: - ph 7,2 - gh 5 - kh 4 - Fe 0.25 - K 15 mg/l - NO3 5 - PO4 1 Flora: - eleocharis parvula - eleocharis accuilaris - eleocharis vivipara Fauna: - docelowo krewetki red rili Nawożenie: - sole - Easy Carbo + CO2 Tło docelowo ma być dodatkowo doświetlone LED, mające nadać charakter zachodu słońca. Za rośliny, kamienie, krewety bardzo chciałbym podziękować Sławkowi Edited May 14, 2015 by Beniek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 No żesz, wreszcie... Nie jestem specjalnie miłośnikiem takich zbiorników, ale nie wyszło chyba źle. Chociaż trochę jakoś mi się nie komponują te dwie skałki (te "psie pyski żebrzące o jedzenie"). I nawet nie wiem czy jak zarośnie to będzie fajniej (przód, tył spokojnie może rosnąć), w tej chwili te kępki trawy fajnie wyglądają na tym piasku. Z bazaltem byłoby słabo... Mam nadzieję, że zrobisz tu pokaz hodowania trawnika na piachu, bez substratów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 15, 2015 Author Share Posted May 15, 2015 (edited) Jak zarośnie, to lepszego efektu raczej nie będzie... Nawożenie będzie raczej dość skąpe, ponieważ chcę zadbać o możliwie najczystszą wodę dla krewetek. Odnośnie piasku, całkowicie się zgadzam, dobrze że mnie namówiliście. A co do substratu, w zasadzie jego braku, to zobaczymy jak się to potoczy Edited May 15, 2015 by Beniek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 17, 2015 Author Share Posted May 17, 2015 A oto efekt zachodu, nie wyszło do końca jak było zamierzone. Prawdopodobnie dodam jeszcze tło na szybie blado-transparentnego koloru, mającym na celu wygładzenie owego efektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Ciekawy pomysł z tym zachodem słońca. Mnie się akwa podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Kolorek na tle bardzo fajny mały minus za pogiete tło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 18, 2015 Author Share Posted May 18, 2015 Dlatego chcę dodać jeszcze jedno na szkło, matową folię, w celu wygładzenia zagięć oraz wzmocnienia efektu zachodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 w celu wygładzenia zagięć A nie łatwiej wymienić tło na proste ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 19, 2015 Author Share Posted May 19, 2015 Łatwiej, ale nie o to chodzi Taką folią chcę wzmocnić efekt rozpraszania światła, a przy okazji wygładzę nierówności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted September 5, 2015 Author Share Posted September 5, 2015 (edited) Długo nie aktualizowano. Miałem zrobić porządek z tapetą, no ale.... czasu brakowało. Zamierzam się jej pozbyć, dać coś jasnego. Eleocharisy hodowane na piasku Nawożąc tylko EC. Edited September 5, 2015 by Beniek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadmau5 Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Fajnie,wygląda jak zachód słońca:)podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted September 6, 2015 Author Share Posted September 6, 2015 Miało tak wyglądać Jednak, efekt psuje pofalowany brystol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Nie jest źle, no i wreszcie dochowałeś się trawniczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted September 6, 2015 Author Share Posted September 6, 2015 Trawniczek na piasku daje radę Z viviparą jest gorzej. Zatrzymała się w miejscu... Tlo jednak zmienię na coś jasnego, znudził mi się już pomarańcz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
URSUS Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Chcesz jakąś folię na tło? Mogę na ploterze przyciąć na wymiar, Ta blado- transparentna folia? Masz na myśli dekoracyjną imitującą efekt szronu? W środę zmarnowałem jej z 6 metrów bieżących z rolki 123 cm więc miał bym z czego przyciąć. Jak masz jakiś zasilacz 12 V to znalazł bym moduł czy dwa o ciepłej barwie świecenia. Był by zachód słońca jak ta lala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts