jarokamaro007 Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) Witam dzisiaj zrobiłem test na twardość wody i wyszło GH 17 i KH 10 obsada to: 15 brzanek sumatrzańskich 6 młodych skalarów 4 kiryski lamparcie 5 kirysków spiżowych 3 mułojady 1 grubowarg zielony 10 neonow inessa 1 ksieżniczka z burgundi reszta testów wyszła nastepująco ph-8 ammonia 0.25 ppm nitrite-0ppm nitrate- 40 ppm co zrobić w tym wypadku?chce koniecznie zatrzymać brzanki skalary i całą reszte .neonki moge oddać... Upominano Cię już abyś używał polskich znaków. Regulamin 6,1. Więcej upomnień nie będzie. /splend Edited April 23, 2015 by jarokamaro007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Do dobrania odpowiedniej obsady przydałoby się więcej informacji o zbiorniku. Wielkość (wymiary), podłoże, filtracja, oświetlenie. Z tego co widzę obsada jest kiepska. Podaj dane o których Ci napisałem, a postaramy się coś zaradzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Najlepszym wyjście jest zakup filtra RO. chce koniecznie zatrzymac brzanki skalary i cala reszte .neonki moge oddac. Nie da się zatrzymać całej tej obsady, ponieważ są to ryby o różnych wymaganiach co do fizyko - chemicznych parametrów wody. Trzymanie brzanek " sumatrzańskich " ze skalarami jest dość ryzykowne. Brzanki te lubią podgryzać płetwy innym mieszkańcom akwarium. Co prawda ich agresja nieco spada kiedy są trzymane w większej grupie składającej się co najmniej z kilkunastu sztuk. Jednak mimo wszystko nie polecał bym ich do trzymania z rybami o majestatycznych ruchach i długich płetwach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar94xPLx Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 chce koniecznie zatrzymac brzanki skalaryczy ciebie pogrzało Brzanki sumatrzańskie nie powinny być trzymane razem ze skalarami, powód obgryzajom im pletwy Dbaj o pisownię. /Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarokamaro007 Posted April 23, 2015 Author Share Posted April 23, 2015 (edited) Akwarium 120 x 40 x 55 Oświetlenie dwie świetlówki 2 x T8 po 30W podłoże żwirek Filtr fluval 406 Edited April 23, 2015 by jarokamaro007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar94xPLx Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Akwarium w sam raz na Skalary (wielkość) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarokamaro007 Posted April 24, 2015 Author Share Posted April 24, 2015 Czytałem że jest tak jak kolega napisał...jeżeli brzanek jest wiecej to agresja spada...u mnie było tak samo.Na poczatku brzanki ganiały skalary ale teraz już sie to uspokoiło... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts