Beniek Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Witam Naobiecywałem... i czas dotrzymać obietnicy, heh. Ogólne: - Akwarium 25 L : 40x25x25 - Oświetlenie LED 6 W - Podłoże: Piach 0.1-0.3 mm. - Ozdoby: Kamienie - Temperatura 24-26 C - Nawożenie Solami + CO2 Podmianki raz w tygodniu, wodą odwróconej osmozy. Filtracja: - kaskada AquaClear: *wata *torf *ceramika Parametry: - Ph 7.2 - Gh 7 - Kh 5 - NO3 5 - NO2 0 - PO4 0.5 Flora: -Ludwiga Repens -Anubias nana -Mikrozorium Widelow -Sagitaria ( Subalata? ) -Hydrophilia Corymbossa Fauna: - Gupik Endlerra Blue Japan szt.6 - Kirys Pigmej szt.6 - Zatoczki XXX - Helenki 4 szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Chociaż kartkę postaw z tyłu, żeby za tło robiła... I w końcu to jakoś wygląda, było tak długo tego bazaltu bronić? Moim zdaniem kamieni to chyba trochę za dużo. Ale ogólnie to jest ok, tylko z solami nie przekombinuj (ja bym tylko potas i węgiel podawał). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted April 20, 2015 Author Share Posted April 20, 2015 Celowo nie daliśmy tła Ma to na celu nadanie przejrzystości, głębi. I w końcu to jakoś wygląda, było tak długo tego bazaltu bronić? Przyznaję się do błędu Ale ogólnie to jest ok. Gdybym to ja sam zakładał to akwarium, nie udzieliłbyś się w temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Naobiecywałem... i czas dotrzymać obietnicy, heh. Obiecałeś i...namieszałeś Ja bym tu odpuścił całkiem skałki i poszedł w małego Holendra dokładając łodygowców. Celowo nie daliśmy tła Ma to na celu nadanie przejrzystości, głębi. Miało by to sens gdyby tej głębi nie zaburzały "dodatki" za szybą, ale tu tło jest raczej wskazane Na razie to tyle, czekam na rozwój baniaczka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted April 22, 2015 Author Share Posted April 22, 2015 Obiecałeś i...namieszałeś Specjalnie przecież tego nie robię... Ja bym tu odpuścił całkiem skałki Od początku byłem tego zdania!!! Uparła się... poszedł w małego Holendra dokładając łodygowców Hmmm. Przemyślę to "dodatki" za szybą Zarośnie, nic nie będzie widać Co do tła, no moożna... coś bardzo jasnego. heh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts