adam skalar Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Znalazłem ją dziś nad strumykiem. Część porastała skały i metr od strumienia część podmokłą, a część była w części w wodzie. Czy nadaje się do akwa? Temp to 25 stopni, więc nie wiem czy nie za dużo. Przepraszam za słabe zdjęcia. Biorę przykład z Nantai`a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krewetek01 Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Zdjęcia rzeczywiście nie za ostre. Nie boisz się wrzucać do akwarium rośliny rosnącej "na dziko"? Można przywlec do akwarium kilka bardzo nieciekawych chorób. Jeśli strumyk ma szansę być zamieszkany przez ryby, powstrzymałbym się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted December 22, 2014 Author Share Posted December 22, 2014 A znasz coś takiego jak nadmanganian potasu? Używa się go do odkażania mi. roślinek. Nie umiem robić zdjęć, to fakt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Przepraszam za słabe zdjęcia. Biorę przykład z Nantai`a. aż tak słabe zdjęcia robię? Ze zdjęcia ciężko określić roślinę, bo widać zupełnie nic. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted December 22, 2014 Author Share Posted December 22, 2014 (edited) Nie chodziło o zdjęcia, tylko o to, że targam rośliny ze strumieni. Niefortunne ułożenie zdań względem siebie. Edit: Wrzucę lepsze fotki. (Tylko jak je zrobię...) Edit 2:Mam zdjęcie. Edited December 22, 2014 by adam skalar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Hmm. Ciężko stwierdzić. Nie zastanawiaj się tylko dezynfekcja i do akwarium. Tylko nie wrzucaj wszystkiego, podziel na małe mniejsze. Jak coś wyrośnie to pokażesz i łatwiej będzie zidentyfikować. Nie ukrywam, że ja u siebie też mam 2 rośliny które nie mogę rozpoznać. Przyjęły się i rosną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted December 22, 2014 Author Share Posted December 22, 2014 Chyba endlery się ucieszą. Do zamknięcia. W razie, gdyby komuś udało się zidentyfikować roślinę to poproście o odblokowanie tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts