kolo123 Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 (edited) Witam. Akwarium dojrzewa po restarcie, a w drugim pływają kardynałki. Mam do was pytanie, co mogę dodać do kardynałków i krewetek, tak żeby żadne z niech nie ucierpiały? Zależy mi na krewetkach. Akwarium ma wymiary 80/30/40. Temp. 22C Szczerze się przyznam nie robiłem testów. Oświetlenie 2x18w, Podłoże coś podobnego do JBL Manado Proszę o pomoc. Gdybyś opisał zbiornik wg wzoru http://forum.superakwarium.pl/forum-30/announcement-3-jak-zadawa%C4%87-pytania-na-forum-superakwariumpl/ byłoby prościej. Edited October 27, 2014 by andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Przydałoby się więcej informacji, takich jak- Kh, Gh, pH, jakie podłoże, ile światła? Itd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 (edited) W takim akwarium max dwa gatunki pływające w toni. Załóżmy, że parametry masz pod kardynałki. Jeśli tak by było, to podobne lubi także danio pręgowany. Czy ta rybka lubi też krewetki - nie wiem. Edited October 27, 2014 by richter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolo123 Posted October 27, 2014 Author Share Posted October 27, 2014 (edited) Danio, nie bardzo. Chodziło mi bardziej o jakieś rybki, które żyją w parach lub haremach. Miałem danio oddałem je koledze. Edited October 27, 2014 by andy102 Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Przychodzą mi do głowy jedynie jakieś babki Ewentualnie wielkopłetw wspaniały, ale tu z krewetkami pewnie nie byłoby zbyt różowo. A z resztą czy babki tolerują i lubią krewetki to też nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts