MrKubinarj Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Witajcie Mam akwarium 120l i nie wiem który zestaw co2 lepiej się nada. 1. ISTA Co2 Diffuser Set 2 . Hagen Nutrafin Co2. Obie te rzeczy znajdziecie w necie i a allegro bo linka nie wiem dlaczego ale nie mogę dodać Więc jeżeli chodzi o moje pytania do tych zestawów to tak : 1. Czy do mojego akwa jeden z tych zestawów się nada i który ? 2. Czy ktoś stosował już te zestawy i czy był z nich zadowolony ? 3. Który z zestawów ma więcej plusów ? 4. Czy znacie coś podobnego do zestawu drugiego ? WSZYSCY CI KTÓRZY MAJĄ ZAMIAR PISAĆ MI O BIMBROWNIACH DOMOWEJ ROBOTY I BUTLACH WYSOKOCIŚNIENIOWYCH NIECH LEPIEJ SIĘ NIE UDZIELAJĄ . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 1. Czy do mojego akwa jeden z tych zestawów się nada i który ? WSZYSCY CI KTÓRZY MAJĄ ZAMIAR PISAĆ MI O BIMBROWNIACH DOMOWEJ ROBOTY I BUTLACH WYSOKOCIŚNIENIOWYCH NIECH LEPIEJ SIĘ NIE UDZIELAJĄ . To po co w ogóle pytasz ? Kup sobie co chcesz i nie zawracaj ludziom głowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrKubinarj Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 Napisałem tak ponieważ na innych forach na których zakładałem taki temat w ogóle nie odpowiadali mi na moje pytania tylko pisali jaka to butla wysokociśnieniowa jest dobra a ja na taką nie mam miejsca oraz kasy, a z bimbrownią domowej roboty mam złe wspomnienia. Pewnie napiszecie mi że mógłbym takich zestawów nie kupować a zbierać na butle, ale rzecz w tym że do tych dwóch zestawów mam tańsze dojście niż w necie i sklepach. Ponieważ mam wtyki w rodzinie : ). Ale jednak i tak chce wiedzieć co napiszecie o tych zestawach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Pewnie napiszecie mi że mógłbym takich zestawów nie kupować a zbierać na butle, ale rzecz w tym że do tych dwóch zestawów mam tańsze dojście niż w necie i sklepach. Ponieważ mam wtyki w rodzinie : ). O ile taniej możesz to kupić ? Z tego co widzę cena sklepowa to ok.150zł., więc jeżeli kupisz powiedzmy za stówkę, to na prawdę rada odnośnie zakupu butli jest sensowna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrKubinarj Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 ale chodzi mi o kupno tych zestawów których nazwy napisałem czyli : 1. ISTA Co2 Diffuser Set. 2. Hagen Nutrafin Co2. i o nie się pytam !!! a te zestawy mogę kupić na wet 50% taniej niż w sklepie i internecie. dałbym linka ale nie wiem dlaczego nie mogę go dodać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Rozumiem, że chodzi Ci o te zestawy i ja bym je sobie odpuścił. Sam używam Carbo, nie CO2, ale jak już chcesz to poważnie, lepiej poczekać/ pożyczyć i kupić mały zestaw wysokociśnieniowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Zestawy typu 1 (czyli CO2 w spayu) ze swojej natury raczej są nieopłacalne i uciążliwe w użytkowaniu - trzeba pilnować uzupełniania poziomu gazu w "dzwonie". Zestaw Hagena to moim zdaniem nic innego jak... bimbrownia, może w wyniku innej reakcji niż fermentacja jest uzyskiwany dwutlenek węgla, ale istota działania jest raczej ta sama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts