ibrachim12 Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Chciałbym aby była po Polsku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Ja mam artykuł o mszakach w formacie .pdf. Po polsku, zdjęcia, wszystko ładnie opisane. Jak ktoś chce to proszę o e-mail na pw i wyślę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzosio Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 Są zeszyty akwarystyczne nr. 17 pod tytułem "Mchy akwariowe". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 Parę lat temu powstał projekt stworzenia Wielkiej Encyklopedii Akwarystyki składającej się bodajże z 16 części, a prawie każda część miała się składać co najmniej z kilku tomów. Niestety skończyło się na wydaniu dwóch książek. Jedną z nich jest książka " Rośliny w akwarium ". Oprócz opisanych wielu gatunków roślin jest tam też dział poświęcony mchom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibrachim12 Posted August 23, 2014 Author Share Posted August 23, 2014 Jedną z nich jest książka " Rośliny w akwarium " Znalazłem na allegro kilka książek pod tym tytułem. Mógłbyś podać autora tej książki o której ty mówisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Jak pisałem wyżej książka jest z serii Wielka Encyklopedia Akwarystyki i taki napis widnieje na samej górze książki. A tytuł " Rośliny w akwarium " - Darek Firlej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 (edited) Szukaj w salonach Empik http://www.empik.com/rosliny-w-akwarium-1-czesc-2-opracowanie-zbiorowe,prod59280628,ksiazka-p Jakiś czas temu widziałem ją w toruńskim Empiku. Edited August 23, 2014 by andy102 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 http://www.empik.com...80628,ksiazka-p Dokładnie, to jest ta książka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibrachim12 Posted August 23, 2014 Author Share Posted August 23, 2014 http://www.empik.com...80628,ksiazka-p Ta książka ma 2 tomy? Tak mi się po okładce wydaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Cała seria miała się składać z około 50 książek obejmujących różne dziedziny akwarystyki. Z tego co wiem jak dotąd ukazały się tylko dwie książki. Jedna z nich to Pierwsze akwarium morskie , a druga to właśnie Rośliny w akwarium. Książka rośliny w akwarium jest drugą z bodajże 16 części całej serii. Cała druga część miała się składać z 8 tomów - ukazał się tylko jeden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts