Aal Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 (edited) Podepne sie do tematu, zeby nie zakladac nastepnego. 10 dni od zalania czesciowo "stara" woda i z dojrzalym filtrem mam nastepujace parametry: pH 7-7.5 GH 13 KH 6 NO2 0,1-0,2 NO3 60-80 PO4 ponad 1,8 Czy w najblizszym czasie moge spodziewac sie wysypu glonow? Jutro chcialem kupic docelowa obsade, ale chyba sie wstrzymam. E: Lepiej zakładać własne tematy niż śmiecić w cudzych. /ahr/ Edited August 4, 2014 by Aal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Z takimi parametrami to do obsady jeszcze trochę... Jesteś pewien poziomu pH? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aal Posted August 3, 2014 Author Share Posted August 3, 2014 Jutro zrobię podmianę ok 20% na wode demineralizowaną i za 2-3 dni sprawdzę parametry ponowię. A co z PO4? Skala w teście kończy się na 1.8, a u mnie kolor jest jeszcze ciemniejszy czyli ilość jest większa niż 1.8 Tapatalk + Nokia Lumia 520 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aal Posted August 3, 2014 Author Share Posted August 3, 2014 (edited) Tak i sam nie wiem czemu tak wysokie... Przed restartem bylo max 8, potem spadlo do 7.5 i na tym poziomie pozostalo. Nic "nowego" z dekoracji do akwarium nie doszlo. Jedyna roznica jest taka, ze zbiornik jest teraz na ziemi ogrodowej. Regulamin 6.1. Jakimś cudem każdy ma w laptopie polskie znaki (bo sobie zainstalował nawet jak nie miał) Ty nie? W regulaminie nie ma takich ustępstw. Aceptowałeś to przestrzegaj. Mapet Edited August 3, 2014 by Mapet Pisownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aal Posted August 4, 2014 Author Share Posted August 4, 2014 Coś wczoraj namieszałem z tym pH. Sprawdzałem dzisiaj 3 razy i wskazania mieściły się za każdym razem pomiędzy 7 i 7,5. Tapatalk + Nokia Lumia 520 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts