hipahipa Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Witam,Moje kryptokoryny oszalały wychodzą ponad wodę i wyrastają w najróżniejszych miejscach. W związku z tym mam dwa pytania .- Czy można jakoś te największe okazy przyciąć/odciąć?- Czy te małe roślinki które sobie wyrastają gdzie chcą można odciąć i wsadzić w bardziej odpowiednie miejsce?Będę bardzo wdzięczna za każdą poradę.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Możesz pokazać to akwa z tymi roślinami ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipahipa Posted January 19, 2014 Author Share Posted January 19, 2014 Standardowo wrzucone na serwer zewnętrzny, żeby zachować jakość. https://picasaweb.google.com/105701825608118374044/19Stycznia2014?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMOfzOT-hMPt-QE&feat=directlink Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni92 Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Młody pęd rośliny możesz obciąć i przesadzić w inne miejsce...Jeśli chodzi o samo przycinanie kryptokoryny to najwyżej stare liście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo-lukas Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Mi w sumie ciężko rozdzielić młode rośliny. Najpierw obcinam tuż nad systemem korzennym liście, które mi nie pasują - reszta i tak obgnije. Następnie jak roślina kwalifikuje sie do bardziej radykalnych krowów, wykopuje całą i wtedy rozdzielam młode pędy. No inaczej chyba raczej się nie da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts