micsfd Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Witam. Chciałbym przerobić hw302 na filtr denny, żeby nie wciagalo krewetek, prefiltry z gabki nie sprawdzają się, za szybko się zapychaja.Na allegro są gotowe kratki do montażu. Czy ktoś tak robił, jak to się sprawdzi? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarccom Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 (edited) Ja tak mam w Shrimpsecie 30l. Ruszt napędzam Aquael Pat Mini. Piękna sprawa podłoże jest od razu filtrem biologicznym. Mechanicznie tez lepiej woda bez żadnych farfocli. Jakbyś w razie potrzebował zostały mi kratki z rusztu ok 30x30 cm. Edited November 11, 2013 by ahr Zdania zaczynamy wielką literą a kończymy kropką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 @yarccom Fajnie by było jakbyś podał więcej szczegółów: jakie masz podłoże i przede wszystkim jak długo to funkcjonuje u Ciebie (interesuje mnie jak szybko takie podłoże się zapycha i przestaje pełnić swoją funkcję). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micsfd Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 Czy jeśli dam to na całą powierzchnię dna czyli 80x35 to czy filtr utrzyma swoją wydajność przy tylu otworach. No i jaka jest średnica otworów w tych gotowych elementach, żeby żwiru nie zaciagalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts