asdfg Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 Witam Czy warto się pakować w takie coś? http://allegro.pl/filtr-wewnetrzny-hn-102-350l-h-z-wkladami-i3361970027.html Chciałbym mieć filtr biologiczny, a nie stać mnie na kubełek. Mam za mało pieniędzy, a kaskady nie chce bo chlupocze. Czy warto się w tą hanze pakować? Mam baniak 80 litrów. A może coś innego byście mi polecili? Prosze o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 (edited) Moim zdaniem do 80l to znacznie za mały. Patrząc na przepływ - 350l/h - to przepływ bez obciążenia (samej pompy). Po obciążeniu to pewnie ok 150l/h. Znacznie za mało. Do 30l może bym kupił (pomijając mało znanego producenta). Pozbieraj kasę na lepszy. Edited July 13, 2013 by tomeksup Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asdfg Posted July 13, 2013 Author Share Posted July 13, 2013 Chyba nie będe się w niego pakował. Ale ta hanza chyba duża jest no bo jak patrzyłem na wymiary to ma 30 cm wysokości z 20 szerokości to chyba taki nie wejdzie do 30 litrów. Na 80 będzie nie za mały. Co do fana-2 to mam go i chyba go zastosuje. Ale dzięki za propozycje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Jeśli masz kupować zewnętrzny to kup porządny lub poczekaj i kup używkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blachu82 Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 (edited) Multikani 800 powinien być dobrym i niedrogim rozwiązaniem, przepływ dobry głowica i 2 moduły z wkładami kosztuje w granicach 150zł. Chyba taniej nic się dobrego nie dostanie. Jeszcze Hanza 302 wchodzi w grę jeśli chcesz postawić na chińczyka. Ten ma tyle samo pozytywnych jak i negatywnych opinii. Ewentualnie miniKani 80 ale ten to już na styk. Edited July 14, 2013 by Blachu82 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Ewentualnie miniKani 80 ale ten to już na styk. Istnieje jeszcze model 120. Polecam go i w tym akwarium byłby najlepszym wyjściem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts