ziemian Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 (edited) Oświetlenie:-1x24W Aquael EcolightOgrzewanie:-Aquael 100WFiltracja:-Filtr Zewnętrzny EHEIM 2213-Filtr RO (do podmianek)-Armata torfowa (do podmianek)Podłoże:-piasek kwarcowy o granulacji 0,4-0,8Ozdoby:-Sporo drewna, liście bukowe, grabowe itp itdParametry wody:-pH 5,7-twardości- niemierzalneFlora:-Echinodorus Amazonicus-Dracena marginata -Dracena sandera -Epipremnum złociste Obsada: -Apistogramma sp. "Abacaxis" WF (parka)+ ~20 podrostków( pod koniec lipca będą na wydanie)-Nannostomus marginatus WF (10)-Nannostomus Mortenthaleri WF (5)-Otocinclus vittatus WF (8)-Corydoras panda (3) Baniak już stoi z 2 lata, wcześniej były tu między innymi: Apistogramma Agassizi Tefe WF, Apistogramma Gibbiceps WF, Apistogramma Bitaeniata WF itd... Kilka fotek z obecnych czasów: Ryby: Ryby regularnie się wycierają pozdrawiam Edited July 4, 2013 by ziemian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasierb Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 (edited) Zacząłem częściej skupiać uwagę na tego typu zbiornikach i oglądając takie akwarium jak Twoje coraz bardziej mnie to wkręca,zwłaszcza,że kolorystyka ryb żyjących w tych biotopach jest rewelacyjna.Chociaż by ta apistogramma ze zdjęcia ma taki wyraz twarzy jak mój szef na rałszu ,jak posadziłeś rośliny nad akwarium,dziury w pokrywie? .Podoba mi się. Edited July 5, 2013 by pasierb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 Jaki śmietnik . Zbiornik nie do opisania ,wszystko wygląda tak ...............brak mi słów . Super. Co do rybek to troszku ich miałeś ,obecnych kolorki też robią wrażenie. Skąd masz rybcie ? . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 Widzę kolega Ziemian potrzebował zachęty do pokazania BW Nie powiem, ładny baniaczek, choć ja wolę mniej syfiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziemian Posted July 5, 2013 Author Share Posted July 5, 2013 Gagatek ryby są z różnych źródeł, ale większość od Pawła chodź te A. sp. "Abacaxis" przez 2 lata próbował ściągnąć i w końcu w tym roku się udało, ale przyjechał układ tragiczny bo na 35 ryb tylko 7 samiczek było- na szczęście jedna parka przypadła mi chodź nie było łatwo bo chętnych było sporo Co do samego zbiornika to trochę jest zapuszczony, i w tym miesiącu jak będę miał trochę czasu to chyba restart pyknę lub początkiem sierpnia Co do roślin nad akwarium to w pokrywie są docięte odpowiednie otwory i w to wklejone na silikonie doniczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts