karmelek Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Witam. Mam problem i nie mam już pomysłu jak sobie z nim poradzić. A mianowicie przy czyszczeniu i podmianie, notorycznie wyskakuje mi jedna brzanka rekinia z akwarium. Próbowałam już bez ściągania pokrywy, ale tak się na dłuższą metę nie da odmulić dna, a już całkiem odpada przycinanie roślin, czy czyszczenie szyb. Siateczka dla ryb jaką mam jest za mała, aby złapać ją i chwilowo jakoś przytrzymać, a nawet jeżeli większą załatwić, to przecież będzie dla niej nie mały stres. A zbieranie z ziemi też może kiedyś się dla niej źle skończyć. Jak sobie poradzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Masz za małe akwarium i ryba nei ma sie gdzie schować podczas prac i próbuje uciec. Brzanki te są stadne... Proponuję zrobić jakieś kryjówki dla ryby, dostosować akwarium do tego gatunku lub oddać komuś z odpowiednimi warunkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts