luki11111 Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Ktoś z was stosował może Tropical Esklarin? lub Tropical Cristal? macie jakies opinie na temat tych produktow.... upiekszają czy raczej nie korzystnie wplywają na akwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Nigdy nic takieg nie stosowałem a zalecenia producentów maja tylko na celu nabicie sobie kpusty ... Aby moje zdanie nie było bez pokrycia Posiadałem jakies 6 zbiorników w tym ostatnio 200l 250l i obecnie 1300l wiec wiem co mówię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 no dokladnie tak jak bylo powiedziane powyzej mozesz stosowac sol akwarystyczna tak jak ja i bedzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyq20 Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Ktoś z was stosował może Tropical Esklarin? lub Tropical Cristal? macie jakies opinie na temat tych produktow.... upiekszają czy raczej nie korzystnie wplywają na akwa? Jeśli ktoś postępuje poprawnie przy prowadzeniu akwa to nigdy w życiu nie będzie zmuszony do korzystania z Cristala... Esklarin to tez pic na wodę! Wiadomo, że nie wpuszcza się rybek do wody prosto z kranu ( akwa musi dojrzeć ), a co do podmian to woda musi odstać około 24h więc wtedy chemia też jest zbędna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Ciekawe dlaczego ja nigdy nei czekałem 24 h na dolEwanie wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 i ja się przyznam że kiedy miałam malusi wypadeczek w niedziele i zeszło mi połowe wody... to dolałam kranówy ale paletki żyją i mają się dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Ja używam uzdatniacza esklarin. Albo raczej używałam bo strasznie mętne woda robiła się po nim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 po co lać chemię, przecież nasza kranówka nie jest taka zła, wystarczy dowiedzieć się ze strony wodociągów w naszej okolicy kiedy chlorują wodę i dzień przed np robić podmianki, u mnie jest co wtorek dlatego podmieniam co niedzielę, żadne mi tam odstane troche podgrzeje grzałką i zwyczajnie po 60L leci kranowki. te wszystkie uzdatniacze to pic na wode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts