jerzzz Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Witam, mam ogromną prośbę, żeby mi ktoś poradził w jakich ilościach powinnam rozcieńczyć nawóz Intermag z wodą RO i chelatem żelaza (13%). Nie piszcie proszę o samodzielności i googlowaniu, bo naprawdę spędzam godziny na szukaniu różnych informacji na temat akwarystyki, a teraz nie mam nawet excel-a (to akurat może słaby powód), żeby skorzystać z kalkulatora, którego nigdy nie rozgryzałam, bo i po co przy takim akwa. Moje akwarium (1 miesiąc, ryby od 3 dni) zdecydowanie nie jest roślinne, mam słabe oświetlenie 2x30, 200l, piach, Obsada: na razie 4 małe p. Sajici, 3 platynki i 1 Tylomelania Flora: microsorium, gałęzatka, jakieś mchy, dwie żabienice, planuję jeszcze rogatka Chciałabym trochę pomóc roślinom. Serwuję im gotową mieszankę Makro. Nie wiem jaki powinien być pozom żelaza... wychodzę z założenia, że lepiej jeśli będę nawozić za mało niż wcale, ale nie wiem zupełnie ile tego chelatu wsypać do 500 ml butli z wodą RO. No i ile Intermagu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Prosto, łopatologicznie, krok po kroku. http://forum.superakwarium.pl/topic/37183-obliczenia-soli-kalkulator-zulixa/ Nie podawaj pełnych dawek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzzz Posted June 4, 2013 Author Share Posted June 4, 2013 Dzięki wielkie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts