przemek5932 Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Witam znów udaję się na forum ponieważ 2 tygodnie temu zmieniłem tło i dziś zauważyłem że z taśmy którą przymocowałem tło spłyną klej na bocznej ściance i nie mogę go usunąć próbowałem jej się pozbyć denaturatem , masłem , olejem , jakimiś czyścikami do szyb mamy nie wiem czy to usunąć by nie uszkodzić szyby . Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 (edited) Jeśli jest to zewnętrzna strona szyby to możesz użyć rozpuszczalników ( ale ostrożnie ) tj. zmywacz do paznokci, benzyna, rozpuszczalnik nitro. Te dwa ostatnie to bardzo silne rozpuszczalniki. Edited June 3, 2013 by grzegrzół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noey Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Użyj skrobaka do płyt ceramicznych, a jak nie masz to żyletką zeskrob klej, ale ostrożnie przy łączeniach szyb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted June 4, 2013 Author Share Posted June 4, 2013 Rozpuszczalnika nie użyje bo szybę zepsuje spróbuje zmywaczem tylko muszę go kupić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Rozpuszczalnika nie użyje bo szybę zepsuje spróbuje Przy starym akwarium myłem szybę rozpuszczalnikiem nitro i nie zauważyłem zmian. Weź czyścik do naczyń i tą "ostrą" częścią spróbuj. Nieraz schodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts