tomjan Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Witam, Czy płyta poliuretanowa Ecotherm o grubości 30mm, gęstości 30 kg/m3 i odkształcająca się przy nacisku 150 kPa jest: - za miękka - za twarda - może być pod akwarium 200l? W necie styropianów jest mnóstwo, o różnych parametrach i nie wiem jakie są odpowiednie pod akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 (edited) Dlaczego nie użyjesz po prostu zwykłego, białego styropianu? Tańszy i ma raczej lepsze właściwości termoizolacyjne, płyta 20 mm, wystarczy. Edited May 22, 2013 by grzegrzół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomjan Posted May 23, 2013 Author Share Posted May 23, 2013 Co rozumiesz pod nazwą zwykłego styropianu ? (do ocieplania EPS 50, 70, 100 - ale który ???). Byłem wczoraj w Obi i jest możliwość kupienia tylko całej zgrzewki. Pytałem o taki pod akwarium, to polecono mi utwardzony. A jedną płytę poliuretanową znalazłem w garażu i dlatego pytam czy nada się pod 200l ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts