noey Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 (edited) witam proszę mi powiedzieć co sądzicie o mojej obsadzie którą już obecnie mam: Skalar, Gurami dwuplamisty, dwa dania pręgowane, molinezja żółta, kiryśnik, dwa kirysy pstre, dwa kirysy pandzie, glonojad złoty, do tego roślinki, korzenie, łupina kokosa, zamek, żwirek bardzo drobny. Edited May 18, 2013 by noey Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtigerx Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 To żeś teraz dał.Masakra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noey Posted May 18, 2013 Author Share Posted May 18, 2013 (edited) możesz jakoś bardziej uzasadnić swoją wypowiedź, nie jestem pro w tematyce akwa więc dlatego jestem tu i się pytam tak? Edited May 18, 2013 by noey Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 OKI. Z tego co tam masz, do tego akwarium nadają się tylko pandy. PS. Poza tym zdania zaczynamy wielką literą Link to comment Share on other sites More sharing options...
noey Posted May 18, 2013 Author Share Posted May 18, 2013 Czytałem sporo na różnych forach i wiele osób pisało że w takim akwa spokojnie moźna trzymać 2 skalary oraz ryby denne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 To zostań na tamtych forach. Po co tu pytasz? My tu nie męczymy ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robos7 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Nie zadawaj pytań o akwarystykę na forach o pokemonach. Dorosły skalar dorasta do 25 cm wysokości, teraz odpowiedz sobie czy na pewno nadaje się do takiego akwarium. Pomijając już fakt, że w takim zbiorniku zachoruje i nie osiągnie pewnie nawet połowy swojego docelowego rozmiaru. Tak jak już Sławek121 napisał, do tego akwarium nadają się tylko pandy, z tym że są to ryby stadne i musi być ich przynajmniej 6 (z jednego gatunku). Oczywiście nadają się one do tego akwarium pod względem wielkości, a nie wiemy nic o parametrach. Po przeczytaniu pierwszego posta z dużą pewnością mogę założyć, że testów do wody nie posiadasz, sprawdź więc parametry wody z kranu na stronie wodociągów. Potrzebna jest twardość (GH) oraz pH. Wrzuć też najlepiej fotkę akwarium. Ryby, które masz w poniedziałek zanosisz do sklepu, w przeciwnym wypadku nawet nie mamy o czym rozmawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noey Posted May 19, 2013 Author Share Posted May 19, 2013 Zanieść do sklepu nie zaniose bo ryby te mam od ponad roku ewentualnie oddam rodzicom akwa ponad 100 litrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
robos7 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Dla skalarów akwarium 100l jest nadal za małe. W dodatku tamta obsada wymaga korekcji więc niezależnie w jakim akwarium się znajdzie i tak będzie zła. Jak nie chcesz oddawać ich do sklepu to daj ogłoszenia w necie i szukaj dla tych ryb nowych domów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal105 Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 oo chłopie wszystkie ryby oddaj do zoologicznego zostaw tylko pandy i do tego dokup 2 pandy 10 neonów inessa 10 kardynałek 10 danio pręgowanych i 2 gupiki nemo130: + 1 za pisownię! Link to comment Share on other sites More sharing options...
belzebub532 Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Przestań michal105 głupoty pisać,jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj,poczytaj o wymaganiach poszczególnych ryb to zobaczysz ze w takim zestawieniu być nie mogą,gupiki trzyma się w haremach a nie w parach,nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie udzielaj się na temat o którym pojęcia nie masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noey Posted May 30, 2013 Author Share Posted May 30, 2013 Proszę o zamknięcie mojego tematu, trochę poczytałem na tym forum odnośnie doboru ryb co do wielkości akwa itp. itd. także wprowadzam małe zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts