Marek1705 Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Witam! Dlaczego mój glonojad ciągle siedzi w zamku (ozdoba)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Pewnie lubi rządzić A tak serio to może więcej informacji na temat problemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Bo "glonojady" to dzieci nocy i to normalne u nich, że siedzą w ukryciu, jedyne co jest nienormalne to zamek, nie powinno go tam być. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1705 Posted May 18, 2013 Author Share Posted May 18, 2013 Nigdy stamtąd nie wychodzi Dlaczego? Nie powinno go tam być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grader Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 W akawarium nie powinno być żadnych zameczków , księzniczek , piramid i czego tam jeszcze człowiek nie wymyśli. Ogólnie ZERO plastiku ! ;] (nie licząc filtra lub innych rzeczy potrzebnych do akwarium ;p) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Nigdy stamtąd nie wychodzi Wychodzi w nocy albo tak urósł, że nie może Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grader Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Wychodzi w nocy albo tak urósł, że nie może Hehehee Marek lepiej sprawdź czy się nie zaklinował ;]]] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Może nie ma innych kryjówek, masz dużo roślin, korzenie? U mnie zbrojnik (nie wiem jak można na zbrojnika mówić "glonojad") siedzi cały czas pod korzeniem, czasem wychodzi zjeść sobie tabletkę jak mu rzucę, a w nocy to żeruje po całym akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Miałem kiedyś kilka dorosłych zbrojników. Też siedziały w zamku, później miałem młode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Jak wychodzi na tabletkę to pół biedy. Kiedyś jak miałem Agamixa to i po 2 miesiące go nie było widać. I jak tu cieszyć się z ryby? Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwaman Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Lepiej uzbroić się w cierpliwość .Spróbuj rzucić im tabletki spirulinowe.Ewentualnie jakieś warzywko . Serio lepiej zamień zamek na skałę (nawet sztuczną). Nie tyle chodzi o zagrożenie dla ryb, co szpecenie zbiornika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Żadnych sztucznych zabawek nie powinno być w akwarium. Czy zameczek, czy sztuczna skałka, pogarszają parametry wody. Nie chodzi o szpecenie zbiornika, ale o zdrowie ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwaman Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Niby jak ? Nie mówię o plastikowych. Tylko o materiałach naturalnych. Wytłumacz jak niby pogarszają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts