Bartixxx Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Akwarystyką interesowałem się od zawsze jednak miałem chwilowy zastój ale ile można więc tak Start: 13.04.2013r.Akwarium: 50x30x35cm (52.5l)Oświetlenie: Na razie tylko 9W aquaela świecę przez 10 godzin od 7-17Podłoże: Zwykły żwirek rzecznyFiltr: Aquael FZN-2Grzałka - brak (temperatura przejściowo 21*C jednak zawsze ok 22-23*C)Dekoracje: Korzeń japońskiRośliny: Moczarka, willow moss, gałęzatka-2 kulki, eleocharis parvulaRybki: W akwarium pływają już otoski przyujściowe 4 sztuki oraz parka Prętników karłowatych Wiem że akwarium do najładniejszych nie należy ale to moja perełka i będę o nią dbał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Nie wiem co inni na ten temat ale ja bym galaxy i ramirez nie łączył ze względu na zakres temperatur jaki preferują oba gatunki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartixxx Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Hah obawiałem się tego Ale rozumiem to i zrezygnuje z Ramirezek do czasu postawienia większego akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartixxx Posted April 30, 2013 Author Share Posted April 30, 2013 Ok wczoraj byłem w sklepie i moje plany uległy lekkiej zmianie Mianowicie kupiłem Prętniki karłowate 1+1 i pływają już w akwarium. Mam pytanie odnośnie ich zachowania samiec jak podchodzę bliżej wygina swoje ciało coś na kształt krąpia jak się go złowi podejrzewam że w tym przypadku jest to zachowanie obronne tym niemniej wolę mieć pewność że to nie jakaś choroba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartixxx Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 Nowi mieszkańcy pływają od wczoraj już ładnie jedzą i się aż tak nie boją nawet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Proponowałbym jakieś rośliny pływające na powierzchnie. Ja kiedyś miałem prętniki i też bez roślin pływających i cały mech samce mi powyrywały do budowy gniazda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartixxx Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 A co z roślin pływających polecasz? Poza wgłębką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Sama wgłębka wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartixxx Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 Oki dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Coś z tego będzie 8-) Jeśli nie zarosło jeszcze mocno możesz kupić dwie przyssawki i przymocować je do korzenia tak aby przykleić jedną do dna, a drugą do ściany. Jak miałem podobny korzeń i go mchem obsadziłem to nieraz mi wypływał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartixxx Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 Haha korzeń uciekinier Ja w akwarium nie mam na tyle dobrego oświetlenia aby mech produkował tyle tlenu... chyba ... oby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts