arkosw Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Siemakno wszystkim! Chcę zapytać jak działa pompka w odmulaczu ?(bez baterii) I czy to wogóle jest pompka czy zawór zwrotny? Chodzi mi m.in o takie cudo : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Ta pompka napędzana jest siłą ludzkiej dłoni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajolica1 Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Musisz szybko naciskać pompkę dzięki temu wąż będzie zasysał wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 Czyli? trzeba nią cały czas trząść ? I czy ona przyśpiesza ''bieg wody'', czy woda bez tej pompki leci z taką samą prędkością ? Edit: sorki ale nie zauważyłem, że napisałaś i napisałem kolejne pytania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Pomaga tylko w zassaniu wody, później działa grawitacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 Aha dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damilio Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Powiem z doświadczenia. To to jest badziew. Zasysa tylko wodę, praktycznie zero syfu. Odmulałem tym pół roku, aż trafiłem na taki, i dopiero zobaczyłem i przekonałem się co to jest odmulanie dna. Polecam odmulacz w tej formie, nie w takiej jaka Ty masz. http://zooartykuly.pl/pl/odmulacze-i-cz ... 80956.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 To nie to samo ? Ja będę robił odmulacz diy: W butelce 5l wierce dwa otwory na wezyki jeden gruby do odmulacza drugi mały do zasysania powietrza. Trzeba mi coś żeby to powietrze ciągnąć bo ustami mi to trochę zajmie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blachu82 Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Najlepszy jest wąż ze sztywną rurką na końcu i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej. Zbieram wszystko z dna. Zrobiłem jedynie kratkę na końcu rurki zasysajacej, żeby nie zbierać żwirku. Całość wyniosła mnie 2zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 Czyli zwykły wezyk lepszy. A mam kilka pytań: Grubszy czy cienszy wezyk lepszy ' Jakie rzeczy najlepsze na końcówkę? Może najlepsze dno butelki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Ja ma taki odmulacz już długi czas i nie narzekam na niego pompka działa jak należy nie trzeba samemu zasysać powietrza jedyna tak kratka przy końcu odmulacza powinna być troszkę większa:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczuchex Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 A takim o to odmulaczem odmulacie wode razem z cotygodniową podmianą czy rzadziej? Bo nie jestem przekonany czy dobrze postępuje odmulając dno co tydzień czy to nie powoduje uwolnienia azotów i potasu do obiegu wody.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blachu82 Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Czyli zwykły wezyk lepszy. A mam kilka pytań: Grubszy czy cienszy wezyk lepszy ' Jakie rzeczy najlepsze na końcówkę? Może najlepsze dno butelki? 12mm średnicy i taka sama rurka sztywna na koniec. Precyzyjny i duża siła ssąca. Wyciąga muł nawet spomiędzy żwirku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted May 6, 2013 Author Share Posted May 6, 2013 Dzieki na odp juz pare dni na nią czekam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts