Coolfon1988 Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Witajcie , mam takie drabinki bamusowe wyciągniete z kwiatków i jedną chciałbym skrócić i wsadzić do akwarium i pozawieszać na niej roślinki a z drugiej taki płotek i też dokupić troche bambusa i słuchajcie trzeba to jakoś przygotować przed wsadzeniem do akwarium tak jak korzenia czy kamienie ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suchy1947 Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 A czym te patyczki są połączone? Klejem, gwoździem, sznurkiem? To jest lakierowane? Na pewno trzeba to umyć w gorącej wodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolfon1988 Posted April 17, 2013 Author Share Posted April 17, 2013 Nie jest lakierowane , a połączone nie jest niczym jest przewiercone i przełożone i siedzi stabilnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suchy1947 Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Wielu każe Ci to wygotować w solonej wodzie ale ja bym to tylko wyszorował w gorącej. Jeśli nie ma lakieru, kleju ani gwoździ to powinno być ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Wielu każe Ci ...Nikt tu nikomu nic nie każe, po prostu doradzamy. A w temacie się nie wypowiem,bo się nie znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Myślę, że bambus sam z siebie nie zatonie, także potrzymaj go w wodzie przez kilka dni, to powinno wystarczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łoren Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Sam kiedyś miałem dawno temu bambusy w akwarium i jak najbardziej się nadają jako dekoracje , nie pleśnieje nie zanieczyszcza wody - warunek - nie lakierowany. Tyle tylko że włożenie takiej drabinki będzie moim zdaniem wyglądało sztucznie...ale - można ją rozebrać , można kupić pojedyncze tyczki bambusowe pociąć je na wysokość akwarium - cieńsze i grubsze i ...włożyć w podłoże. bambus może jednak wypływać. Jest na to sposób - trzeba go przewiercić wzdłuż , zostawić tylko jeden nienaruszony węzeł - robimy taka rurkę z bambusa z zamkniętym dnem. Tam wsypujemy trochę suchego pisaku i mamy balast. Albo trzeba go namoczyć ok 2 tygodnie w wodzie i sam zatonie.Można fajne kompozycje zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts