olej111_bdg Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Witam. Dzisiaj zalałem baniaczek do którego dałem podłoże Aquaclay Ground. Facet w zoologu mówił że nie trzeba go przepłukiwać. Więc wsypałem do akwa i zalałem zbiornik. Teraz jest straszna woda. (Poniżej zdj.) Pytanie. Czy jednak trzeba było je przepłukać? Czy nie? Tylko porostu odczekać zanim się ustoi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Płukanie na pewno nie zaszkodziłoby, na pewno mleko byłoby mniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olej111_bdg Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Ale co teraz z tym zrobić ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fivix Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Płukanie nie zaszkodzi nigdy. A co do pomocy? To jeśli nalewałeś mocnym strumieniem wody na raz np. prosto z wiadra, to nie ma się co dziwić. Mojemu znajomemu mleko "piaskowe" w 250L opadało 2 tygodnie. Mapet Link to comment Share on other sites More sharing options...
olej111_bdg Posted February 24, 2013 Author Share Posted February 24, 2013 Niestety dopiero po wlaniu dwóch baniek wody przeczytałem na opakowaniu aby lać "delikatnie" wodę Czyli porostu odczekać to? Po czasie się woda wyklaruje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fivix Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Powinna powoli się klarować. Z dnia na dzień jest lepiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olej111_bdg Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 Tak Już widać drugą stronę akwa Takie zapytanie jeszcze. Miał ktoś już z Was te podłoże - Aquaclay Ground? Jakieś opinie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts