Arct Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Witam , mam akwarium 9L wolno stojące , chciałbym coś z nim zrobić Mam już kotnik (15L) a mój bojownik pływa sobie w 25L. Do tego 9L szukam czegoś łatwego w hodowli i nie trudnego ! Z góry dziękuje za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 viewtopic.php?p=52241#p52241 viewforum.php?f=43 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 rośliny i ślimaki np. świderki i jeszcze jedno: żadnych rybek nie powinno tam być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Możesz tam trzymać żabkę akwariową - karlika szponistego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martha Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 chyba raczej rzadnych ryb nie mozesz do tego dać. Ewentualnie krewetki ale co do tego też nie jestem przekonana... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arct Posted April 8, 2009 Author Share Posted April 8, 2009 Wiem że ryby nie , tyle się nauczyłem ;D Ale czy krewetki nie potrzebują filtra i grzałki itd?? Zapomniałem dodać , że grzałkę może jeszcze bym załatwił z pompą nie wiem... Chodzi mi o coś mniej - więcej takiego że małym kosztem coś nie dużego i nie zajmującego czas. Edit 1 Mei w tych tematach które mi dałeś nie znalazłem nic na nurtujące mnie pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 stawiając takie warunki lepiej nie bierz się za to takie małe akwaria wymagają systematyczności Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Wiem że ryby nie , tyle się nauczyłem ;D Ale czy krewetki nie potrzebują filtra i grzałki itd?? Zapomniałem dodać , że grzałkę może jeszcze bym załatwił z pompą nie wiem... Chodzi mi o coś mniej - więcej takiego że małym kosztem coś nie dużego i nie zajmującego czas. Edit 1 Mei w tych tematach które mi dałeś nie znalazłem nic na nurtujące mnie pytania ten drugi link źle się wkleił... miało być to viewtopic.php?f=43&t=6224 w pierwszym linku masz odnośniki do teo jak to może ładnie wyglądać i trochę technicznych informacji... i tematy ci dałAm! kobietą jestem i zresztą jest to napisane pod moim awatarem (na którym zresztą też jest kobieta) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 małym kosztem coś nie dużego i nie zajmującego czas. to proponuję 260L, ja spędzam przy akwarium 30 minut raz na półtorej tygodnia. Przy 9 l i hodowli czegokolwiek żywego, będziesz siedział codziennie, ciężko utrzymać dobra parametry w takim słoiku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arct Posted April 8, 2009 Author Share Posted April 8, 2009 i tematy ci dałAm! kobietą jestem i zresztą jest to napisane pod moim awatarem (na którym zresztą też jest kobieta) Oj przepraszam bardzo - nie czytałem profilu Edit 2 Wielkopletw mi doradził i będzie tak , że kupię Świderki i dołożę do 25L a jak się rozmnoża to do każdego akwa po parę ^.^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts