schadel Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Witam, dziś kupiłam czerwoną roślinę, zainteresował mnie jej wygląd, niestety sprzedawca nic na jej temat nie wiedział, więc pytanie kieruje do Was: czy wiecie co to za roślina i jak ją pielęgnować? Czy jest wymagająca? http://imageshack.us/photo/my-images/40/photo1ydm.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/31/photo2zfh.jpg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 To roślina doniczkowa,nie akwariowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NieMario Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Oj sprzedawca chyba jednak wiedział ;p To jest roślina doniczkowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schadel Posted November 16, 2012 Author Share Posted November 16, 2012 czy możliwe jest że wydziela ona jakieś substancje szkodzące krewetką Red Cherry? Roślinę wsadziłam 1,5h temu i własnie dostrzegłam że większośc krewetek uciekło na rośliny dotykające tafli wody, gromadziły się tuż pod taflą. Rybom jednak nic nie jest, nie dostrzegłam żadnych zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quieen Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Wyjmij roślinę. Jeśli nie zmienia swojego kształtu wyjęta z wody- tzn liście nie składają się lub nie opadają delikatnie- znaczy, ze jest to zwykła roślina doniczkowa. Całkiem możliwe że zawiera substancje nieodpowiednie dla krewetek (chociaż głowy nie dam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Jeśli nie zmienia swojego kształtu wyjęta z wody- tzn liście nie składają się lub nie opadają delikatnie- znaczy, ze jest to zwykła roślina doniczkowa. Sorry,ale co to w ogóle za teoria.To nie ma nic do rzeczy. A ta roślina jest doniczkowa i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quieen Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Nie teoria- akurat na forum w dziale roślinnym były takie wskazówki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 To są one błędne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts