czechu Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Mam dwa mieczyki pomarańczowe . Samiec i samica . Pewnego razu samiec dziwnie zachowywał się wobec samicy Lulu . Zagradzał jej drogę ogonkiem . Lulu zrobiła się gruba . Teraz po jakiś dwóch lub trzech trzech tygodniach jest strasznie chuda , zauważyłem to dzisiaj i wygląda jakby była chora . Martwię się o nią . Czy to nic poważnego ? Czy złożyła ikrę lub urodziła ? Napiszcie do mnie wiadomość na gg jak odpowiecie :{ . 36851806 Pomocy!!! zaraz załączę jej zdjęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Czerwony kolor zarezerwowany jest dla administracji i moderatorów forum. Twoja samica mieczyka została zapłodniona, czego powodem był przyrost masy ciała (miała w brzuchu młode). Jeśli jest z powrotem chuda tzn, że się okociła. Młode albo gdzieś pływają w akwarium albo zostały zjedzone przez dorosłe ryby. Ps. Mieczyki nie składają ikry. Ps2. Ten temat brzmi jak prowokacja, ale zaryzykowałem i odpisałem :> . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czechu Posted November 10, 2012 Author Share Posted November 10, 2012 Jaka prowokacja ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Jaka prowokacja ?? Zdarza się, że ktoś celowo zadaje infantylne pytania na forum w celach "rozrywkowych". Czy poprzednia odpowiedź Cię satysfakcjonuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts