fiwus Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Od kilku na ciele mojej samicy gupika pojawiło się coś dziwnego- dziwny odbyt, czerwony. Zmian w zachowaniu nie zauważyłem. Samica jak widać w ciąży, czasami z odbytu wije się biała nić. Płetwy na dolnej stronie brzucha są nastroszone. Spotkaliście się z czymś takim? Co to za choroba? Czekam na sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Mi to wygląda na przenoszoną ciążę. Ryba z jakiś powodów nie może urodzić. Dostosuj temat do wymagaań działu. Podaj podstawowe informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Podaj dokładne dane akwarium jaki masz filtr, grzałka ile tepm. ma woda i najlepiej też parametry wody by się przydały. P.S. Samica jest w ciąży tak jak widać, te coś przy odbycie to oznaka zahamowania ciąży z nieznanego dla nas powodu, prawdopodobnie parametry są nie zgodne w akwarium lub woda była dawno nie zmieniona i samiczka ma zapalenie bakteryjne, które spowodowało takie oto objawy jak zahamowanie ciąży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts