almasterx Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Witam. Mam akwarium 112 litrów, a w nim parkę barwniaka czerwonobrzuchego, która przygotowuje się własnie do ósmego tarła, 15 neonek czerwonych, L168, L201, oraz 4 kiryski panda. Czy któraś z tych rybek może polubić dżdżownicę?. Zakładam że po deszczu znajdę na chodniku, więc jak w ogóle odpowiednio ją przygotować żeby rybki się nie zatruły i jakiej maksymalnie wielkości mogą być?. Ile razy dziennie mogę nią karmić, tzn. jednorazowo jedna?. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Dżdżownice wydają mi się za duże dla Twojej obsady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
almasterx Posted November 6, 2012 Author Share Posted November 6, 2012 To w takim razie jak mogę urozmaicić menu dla obecnej obsady?. Póki co podaję 3 różne suche pokarmy tetry (tetra pro, colour, oraz min). Dodatkowo pokarmy mrożone, typu kryl, ochotka, wodzień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Dodaj do tego jakieś tabletki dla glonków i będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbuh Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Dżdżownice można posiekać i tak je podać. Ale nie należy tego robić zbyt często (tak raz na 2 tygodnie) bo to tłusty pokarm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts