minea Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Więc tak..mam nadzieję ,że nie nie powtórzę tematu. ****************************************** Zauważyłam dziś ,iż platka posiada w płetwie otwór (dziura na wylot). Jest to takie,jakby ktoś ciachnął ją nożem. W akwarium raczej nie ma choroby. Czy po prostu się o coś otarła,zahaczyła? ****************************************** Mam także gupika takiego rodzaju poniżej.Znów on ma płetwę przyciętą .Wspomnę ,że rybki nie mają tego od początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Przydałoby się podać resztę obsady i jakieś foto poglądowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Przydałoby się podać resztę obsady i jakieś foto poglądowe. Zdecydowanie przydałoby się zdjęcie. Do tego jakieś dane o akwarium. Wielkość, obsada, ozdoby, rośliny, parametry itd. Ps. przenoszę do odpowiedniego działu Link to comment Share on other sites More sharing options...
minea Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 litraż zbiornika:60litrów kiedy zbiornik został założony :w lutym rodzaj/model filtra/czy jest włączony cały czas:UniFilter 280 (aquael),cały czas gatunki i ilość ryb:platka(3)danio(4)gupik(3)+(12)narybku,zbrojnik niebieski(2) [wiem,że obsada do wymiany] ilość/rodzaj roślin : 5 roślin,m.in. kabomba,moczarka itd inne sprzęty: co2, napowietrzanie, grzałka itp. :grzalka Atman1 +napowietrzacz stosowane nawozy, pokarmy, preparaty itp. : tropical płatki,mini granulki tropical i artemia mrożona parametry wody (no2, no3, ph, kh, gh, po4 itp.) : ? temperatura w zbiorniku : 25 jak wyglądają porządki w akwarium (podmiana wody, odmulanie, czyszczenie filtra)-czyszczenie filtra+czyszczenie dna,raz w tyg 20% wody -wymiana problem jaki mamy z podopiecznymi (objawy, od kiedy zaobserwowane): powyzej zdjecie -dodam pozniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
minea Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 Więc oto rybka; Link to comment Share on other sites More sharing options...
minea Posted November 1, 2012 Author Share Posted November 1, 2012 I tu jest ten gupik.zaznaczyłam te rozcięcie ,ponieważ nie było widać(słaba jakość zdjęć)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Mi to wygląda na urazy mechaniczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts