matsezon Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Witam, mam nowy zbiornik 72 litry, a w nim 10 neonów, 9 gupików, 3 danio czerwone, 3 rozbory klinowe, 2 zbrojniki niebieskie i 2 kiryski. Zauważyłam, że znikają mi neony(2). Jaki może być tego powód?? Proszę o pomoc, bo nie wiem, co mam robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Ile akwarium dojrzewało bez ryb?? Kiedy wpuściłaś pierwsze osobniki?? A ogólnie masz zupę rybną w akwarium. Na danio, zbrojniki za duże akwa zdecyduj sie na jedną ławice np neony które już masz mogą być, oddaj gupiki kirysków dokup do sześciu ale tylko jednego gatunku:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsezon Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Akwarium dojrzewało bez ryb z roślinami 3 dni. Używaliśmy też uzdatniacza do wody. Edit: Edytuj posty. Mapet Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Za krótko oddaj wszystkie ryby akwarium musi dojrzewać minimum 2 tygodnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsezon Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Pomimo tego uzdatniacza do wody? Zauważyłam, że zdechłe rybki były obgryzione!! Czy możliwe, że mam wśród obsady killera:((? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Rybki zdychają z powodu niedojrzałego zbiornika-uzdatniacz to dupny pic na wodę-czemu każdy zagląda na forum po fakcie? Nie masz killera-zbrojniki chętnie zajmują się wszelkim padłym mięskiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusek Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 To masz odpowiedz. Akwarium powinno dojrzewać 2-3 tygodnie. Uzdatniacze wody to pic na wodę. Po drugie obsada do korekty. Zbrojniki do oddania, do kirysków dokup 4 szt., danio również oddaj, gdyż to ryba zbyt ruchliwa i nie nadaje się do tego litrażu. Najlepiej stwórz jedna wiekszą ławicę niż kilka. Proponowałbym ławicę neonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsezon Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Polak mądry po szkodzie. Dziękuję za informację. Poobserwuję je jeszcze kilka dni i gdy sytuacja się ustabilizuje to dokupię kiryski i oddam co trzeba, o wynikach poinformuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaraMysz Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Na chwilę obecną temat zamykam. W razie chęci uaktywnienia- pisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts