Jump to content

Zestaw CO2

przemo-lukas
 Share

Recommended Posts

nyq20 ciekawy podpis. Fakt, że jest sporo tematów o zestawach CO2, ale w większości "wygasły" odnośniki do aukcji.

Więc pytanie sformułuje tak: co sądzicie o zestawach (bez butli) MINI-PLANT Zestaw CO2 + reduktor +dławik (109.90zł) i Zestaw CO2 PREMIUM z "roslinyakwariowe" (135zł)? Zestaw "2":reduktor z jednym manometrem i plastikowym zaworkiem zwrotnym i jest droższy.

Nie jestem w stanie kompletować podzespołów chyba, że w sklepie internetowym. Ma to być zestaw "startowy" do którego w przyszłości dokupię elektrozawór i drugą butlę.

Baniaczek 96 litrów, oświetlenie DIY (jak i cała szafeczka, która "się wykonuje") - 3 x 18W T8 6 500K. Całość przed startem więc szukam oszczędności, ale nie na siłę. ;)

Przenoszę i rodzielam. Pisz posty w odpowiednich działach i tematach. Mapet

Radzę samemu skompletować na allegro.

Plus szklany dyfuzor 20mm i przyssawki 4szt + jeszcze trochę wężyka (bo na aukcji oferowany jest 1 metr) i wychodzi ... ;)

A podobny zestaw w "szkle" (mini-plant + zawór ON/OFF) wyjdzie ok 125zł. Lepszy czy gorszy, niech każdy sam sobie wybierze. Oszczędność? Żadna. ;)

Powiem co ja zrobiłem. Kupiłem elementy szklane bez u-rurki z precyzyjnym zaworem Tekma i dwa zaworki zwrotne (szklany i plastikowy dla sprawdzenia). Całość ok 150. Podobnie wyjdzie zestaw "Patryka" z zaworem Camozzi.

P.s.

Patryku, jeśli Twój zestaw porównywać do zestawu z "roslinyakwariowe", to niewątpliwie jest to bardziej korzystne. Ale to świadczy o wysokich cenach u tego sprzedawcy.