shaniqa10 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Hej jak wiecie bede miała paletki no i w zwiazku z tym musze miec ph 6.3 no a ma 7.2 ;// Próbowałam juz "wszystkiego" a nie chce spaśc .. dodawałam chemie na obniżenie PH oraz wode destylowaną 15 l zrobiłąm podmianę ...no i nic nie spadło ..macie moze jakies pomysł ?? testów gh/kh nie mam bo nie było w zoologu ;( pozdawiam i prosze o szybkie odpowiedzi bo paletki ju w sobote mogą trafic do akwa .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 shaniqa miałam ten sam problem musisz obnizyć twardośc gh i wtedy ph sie unormuje nawet jak obniżysz ph przy wysokiej twardości wody to i tak ono się podniesie Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted March 30, 2009 Author Share Posted March 30, 2009 shaniqa miałem ten sam problem musisz obnizyć twardośc gh i wtedy ph sie unormuje nawet jak obniżysz ph przy wysokiej twardości wody to i tak ono się podniesie ok dziękuje mam nadzieje ze jak obnize gh to ph spadnie no to trzeba walić chemie ;// dobrze ze paletek nie mam jeszcze w 200 L PS. miałem :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 shaniqa miałem ten sam problem musisz obnizyć twardośc gh i wtedy ph sie unormuje nawet jak obniżysz ph przy wysokiej twardości wody to i tak ono się podniesie ok dziękuje mam nadzieje ze jak obnize gh to ph spadnie no to trzeba walić chemie ;// dobrze ze paletek nie mam jeszcze w 200 L PS. miałem :D hehehe dzieki shaniqa ja uzywam takich woreczków do obniżania gh bo nic innego nie mogłam dostac Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 a jaką twardość wody masz w kranie?? bo może być tak,że w kranie masz wodę miękką a w akwa coś tą wodę może ci zatwardzać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 mało realne żeby destylka nie zbiła pH, gh ona ma twardość 0 więc nie ma takiej opcji , co masz na dnie w akwa , tak jak pisał poprzednik coś może zatwardzać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted March 30, 2009 Author Share Posted March 30, 2009 Mam nawóz firmy Sera i żwir na to ...ale watpie zeby to był własnie ten nawóz Link to comment Share on other sites More sharing options...
stas Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 tak jak już pisałem sprawdz twardość wody w kranie pózniej twardość w akwa i porównaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts