anija277 Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 pojawiło mi się to na jednej nesae i chyba przenosi się na tą drugą :/ czy to są glony? i moze jakaś fantastyczna odmiana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Zdecydowanie glony ale jakie to nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 kurde nie bardzo moge znaleźć co to za rodzaj :/ no nic będę szukać i brac się za to.. jak ktos będzie wiedział co to za rodzaj to piszcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Odmiana krasnorosta. W miare nieszkodliwa jak na glon. Włoski pozostaja takie krótkie i nie tworza brzydkich kęp. Ale niestety roślinki mogą się przez to męczyć. Próbowałam z tym walczyć ale nic nie przyniosło rezultatu. Dopiero kupno 2 kosiarek załatwiło sprawę w niecały tydzień EDIT: A czy te rośliny nie znajdują sie w pobliżu wylotu wody z filtra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 nirwaniu czy do mojej obsady moge dokupic kosiarki ?? 10 neonek , prętnik karłowaty + 2 samiczki we wtorek będą, 2 ramirezki, 4 malusie kiryski albinosy, 4 krewecie filtrujące edit: mam kaskade, ale nie wylewa woda się bezpośrednio na roślinki Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Szczerze? Sama nie powinnam kupować kosiarek do swojego ale innego wyjscia nie widziałam. Mam chętnego na swoje kosiary jak troche urosną. Ty możesz również kupić młodziutkie osobniki ale pamietaj ze 70 litrów to mało dla dorosłych osobników i po jakimś czasie trzeba sie bedzie z nimi rozstać. A pytałam o przepływ wody dlatego, ze krasnorosty lubia wartki prąd wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 NirwAnia chciał bym się zapytać ciebie czu mogę dokupić stadko neonów inessa do dorosłych skalarów 3 sztuki nic im nie zrobią ??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 yhmm czyli kupic mozna ale potem oddac .. w sumie mam jeszcze 240l gdzie bym mogła je przenieść jak posprzątają a ile ich kupic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Jak masz do dyspozycji większy zbiornik to kup 3. Będą ci na bierząco oczyszczać rośliny nie tylko z krasnorostów ale tez z innych glonów. Jak obsewuje swoje to cały czas widze je przy pracy mimo, że krasnorostów juz dawno nie ma. Poza glonami wcinaja zwykły pokarm dla ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 oj co do kosiarek to mlode są najlepsze bo starsze nie chcą jeść glonów tylko od czasu do czasu wolą leżeć na dnie i ścigać inne ryby Zwracaj uwagę na pisownię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 28, 2009 Author Share Posted March 28, 2009 dobra to kupie 3 kosiarki. dziękuje nirwaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Żaden problem Temat zamykam. Jeśli chciałabyś go kontynuować to pisz na PW - odblokuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts