sebek11 Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Mam dość puste akwarium i chcę romnożyć w nim gupiki pawie oczko... Więc jak zachęcić je do godów itp....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reksor Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Same się zachęcą. Masz miejsce dla 40 rybek? Jak tak to sie za to bierz a jak nie to nie ma sensu. Jedyne co to musi byc 1 samiec na 2 samice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Wystarczy żeby w akwarium była parka i niedługo można się spodziewać młodych. Gupiki są chyba najszybciej i najłatwiej rozmnażającymi się rybkami jakie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExxtraFish Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 jak bedziesz miec pare samiczek np 5 i 2 samczyki to na 100 % ci sie urodza sama mam teraz 20 gubikow <7 samcow, 13 samic> i sie teraz nie dawno rodza jak pogupiale nie nadanzam ich odlawiac Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupeRyba;) Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Jaką masz temperature ?im wyższa tym szybciej Ci ryba urodzi jak już zajdzie w ciąze;) Czekamy na małe;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
loosak Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 jak juz pisano wczesniej wystarczy ci parka, albo czasem nawet sama samiczka zaplodniona. jak zauwazysz ze ma duzy brzuszekto znak ze jest zaplodniona. gupikom nie trzeba pomagac, same sobie poradza ExxtraFish chodujesz rybki i nie wiesz jak sie poprawnie nazywaja. literatura nie boli Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaśka25 Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 kup w kilku sklepach po 2 samiczki, bez samców samiczki muszą być duże po pewnym czasie będą młode, a później możesz dokupić samca. Ja tak zrobiłam i nam ich mnóstwo są zdrowe szybko się mnożą zróżnicowane pod względem genetycznym, i tyle kolorów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 im wyższa tym szybciej Ci ryba urodzi jak już zajdzie w ciąze;) nieprawda. to nie pielęgnice. stała temperatura w zupełności wystarcza. poza tym jaki jest sens ingerowania w szybszy poród? chyba lepiej odczekać tyle ile trwa ciążą prawidłowo i miec zdrowy narybek niż już na starcie 3/4 wyrzucić do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loosak Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 dobrze powiedziane. natura sama wie. nie trzeba w nia ingerowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupeRyba;) Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Ja nie mówie żeby specjalnie podkręcać temperatute na max! ale im wyższą sie ma tym szybcier urodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 kirysek ci juz napisal ze to nie pielegnice i z tego co wiem to ryby pielegnicowate maja taka potrzebe,a gupik jak ma zajsc w ciaze to zajdzie predzej czy pozniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts