Jump to content

[126l] ogólny

Recommended Posts

Witam.

Zbiornik będzie jak w temacie.

Obsada jaką widzę to:

Rozbora klinowa x15

Neon ines x10

Molinezja x3 (może by 5 się dało, 3 żółte, 2 black moly)

Mieczyk x 2 (może 3, 2 samice, samiec)

Kirysek panda x 5

Co wy na to? Zgra się taki team w takim baniaku??

Proszę o 2 zdania komentarzu doświadczonych akwarystów.

Dzięki i pozdrawiam

Wojetek

Witam.

Zbiornik będzie jak w temacie.

Obsada jaką widzę to:

Rozbora klinowa x15

Neon ines x10

Molinezja x3 (może by 5 się dało, 3 żółte, 2 black moly)

Mieczyk x 2 (może 3, 2 samice, samiec)

Kirysek panda x 5

Co wy na to? Zgra się taki team w takim baniaku??

Proszę o 2 zdania komentarzu doświadczonych akwarystów.

Dzięki i pozdrawiam

Wojetek

Mam nadzieje ze te 2 zdania to nie na serio bo lubie sie rozpisac :D a tak odnosnie tematu to :

razbora - ok :)

neonki - polecałabym ci albo razbory albo neonki wiec albo to albo to

molinezja - ok moze byc 5 ale pamietaj ze bedą sie mnozyc na potege :)

mieczyki - 3 szt. moga byc :)

OBSADA :

15x neon lub razbora

5x molinezja

3x mieczyk

5x kirys panda

2x [parka] p. ramireza lub harem [2 samice , 1 samiec ] kakadu :)

no tak, tylko ze chodzi mi o to ze rozbora pływa ławicą a neonki nie koniecznie i oczyma wyobraźni widzę to tak:

rozbora pływa pięknie ławicą, a tu i tam widzę pięknego neona

nie zafunkcjonują 2 takie stadka??

czy tyle ryb to zadużo??

może kupić tylko parę molinezji na początek z myślą, że już natura sprawi że będzie ich więcej??

no tak, tylko ze chodzi mi o to ze rozbora pływa ławicą a neonki nie koniecznie i oczyma wyobraźni widzę to tak:

rozbora pływa pięknie ławicą, a tu i tam widzę pięknego neona

nie zafunkcjonują 2 takie stadka??

czy tyle ryb to zadużo??

może kupić tylko parę molinezji na początek z myślą, że już natura sprawi że będzie ich więcej??

niekoniecznie osobno neony bedą pływac :) ja mam w 72 litrach i pływają jeden za drugim a jak sie jeden odłączy to zaraz powraca :) niewiem jak z razborami bo ich nie miałam ale mysle ze one bardziej razem pływaja :)

a 2 stadka to mysle ze na 126 l za duzo byłby w akwa bałagan a ono [akwa] powinno uspokajac :D

mozesz kupic parke molinezji i tak jak piszesz poczekac :) ale zanim urosną takied duze zeby ich rodzice nie zjadły to troche potrwa ....

a 2 stadka to mysle ze na 126 l za duzo byłby w akwa bałagan a ono [akwa] powinno uspokajac :D

Nie jestem pewna czy masz rację - niedawno w jednym akwarystycznym widziałam akwarium z dwiema ławicami: neonki pływały na dole, a razbory klinowe na górze - efekt był naprawdę super; nie podobają mi się razbory, ale tam...to było wow!!

tzn bałagan jestem w stanie przeżyć, ale czy rybą będzie dobrze, żeby rosły i moje oko cieszyły, no i żeby miłość uprawiały i baniak zapełniały

jak liczę to wychodzi mi 35 ryb, piszą średnio 1cm ryby na 1l, te rybki co wybrałem max 3cm średnio wszystkie urosną. Czyli 3 razy 35 wychodzi mi 105l, zostaje jakieś 15l z akwarium w zapasie.

Co Wy na moje rachunki, bedzie to tak?? Tak to można uśrednić??

Nie będzie przeludnione?? tfu przerybione....

a te Ramirezy pielęgniczki co to za rybki, ładnie wyglądają, już kiedyś się nad nimi zastanawiałem, gdzie one pływają u góry w środku, wszędzie?? pasują do mojego teamu?? Można naciągnąć Was na parę zdań o nich...

tzn bałagan jestem w stanie przeżyci, ale czy rybą będzie dobrze, żeby rosły i moje oko cieszyły, no i żeby miłość uprawiały i baniak zapełniały

jak liczę to wychodzi mi 35 ryb, piszą średnio 1cm ryby na 1l, te rybki co wybrałem max 3cm średnio wszystkie urosną. Czyli 3 razy 35 wychodzi mi 105l, zostaje jakieś 15l z akwarium w zapasie.

Co Wy na moje rachunki, bedzie to tak?? Tak to można uśrednić??

Nie będzie przeludnione?? tfu przerybione....

niestety tan przelicznik jest zły [1cm=1 litr] ....jesli chcesz miec fajne akwa to naprawde zrezygnuj z 2 stad :)

no to jak określić zbiór ryb?? skąd mam wiedzieć czy rybkom dobrze, czy średnio, czy samotne, czy już mają dość sąsiadów????

ile rybek do takiego baniaka?? tzn jedno stadko mniej to by było 25 szt nie za mało??

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...