Spicy99 Posted July 26, 2012 Share Posted July 26, 2012 Po długich i niebezproblemowych przygotowaniach wreszcie mogę ruszyć z koksem. Trochę danych odnośnie zbiornika: ZBIORNIK: 80x40x40 szkło 8mm (przód OW) 128l -> Filtracja: Unimax 250 -> Oświetlenie:Pokrywa PCV - T5 2x24W(Philips 865 + Grolux) -> Podłoże: JBL AquaBasis + żwir kwarcowy(granulacja 2-4mm) Tak z grubsza. Znacznie dokładniejszy opis zamieszczę już we właściwym temacie za jakiś czas. Zaczęło się daaawno temu bo 1 maja. Nowy zbiornik stanął na tymczasowym miejscu (fota z tematu SKLEJĘ AKWARIUM): Miesiąc temu po zaopatrzeniu się w solidną szafkę...: ...akwa przyjęło ostateczne położenie: Wczoraj mój pokój ''zdobił'' zbiornik w takiej postaci oczekując na dzisiejszy poranek: Widać rośliny pływające w dojrzałej wodzie + dojrzały tymczasowy filtr wewnętrzny. Kolejne postępy już z dzisiaj: Wysypanie substratu: Niestety kuj strzelił kolejne zdjęcie > W tej chwili zbiornik już obsadzony i odpalony. Ma już pierwszych mieszkańców - dwa malutkie kreweciątka które przemyciły się wraz z wodą od kolegi ;D Na razie nic nie pokazuje bo to co jest na chwilę obecną to tzw. aranż roboczy Staurogyne: Podałem EC i potas. Światło na razie 5 godzin/dobę. PS. Podroczę się troszke 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domownik Posted July 26, 2012 Share Posted July 26, 2012 Używałem tego podkładu z bardzo dobrymi wynikami tylko trzeba uważać żeby nie dostał się do wody bo czyszczenie kubła gwarantowane . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted July 26, 2012 Share Posted July 26, 2012 PS. Podroczę się troszke 8) Dolej wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasierb Posted July 27, 2012 Share Posted July 27, 2012 Witam,czy żwirek masz dwukolorowy,na chwilę obecną wygląda jakbyś cyjanobakterie tam hodował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spicy99 Posted July 28, 2012 Author Share Posted July 28, 2012 PS. Podroczę się troszke 8) Dolej wody. To było zdjęcie zaraz po posadzeniu roślin więc wody niewiele. Dojrzałej wody miałem niecałe 70l. Później uzupełniłem świeżą Witam,czy żwirek masz dwukolorowy,na chwilę obecną wygląda jakbyś cyjanobakterie tam hodował. Broń boże dwukolorowy To zwykły żwirek granulacji 2-4 mm. Na zdjęciu staugoryne widać dokłądnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts