Cannabis96 Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Cześć , Robię pewne zmiany w moim kotniku 10 l. Roślinek raczej żadnych nie planuję tam sadzić. Robiąc porządki w garażu znalazłem wiaderko piasku ok. 5 kg , przeznaczonego do kąpieli dla szynszyla. Myślę , że wiecie jak ten piasek wygląda. Jest on bardzo bardzo drobnej granulacji oraz sypki. Czy taki piasek mógłbym zastosować na podłoże ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 A nie zawiera żadnych "szkodliwych" substancji-powinno pisać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted April 22, 2012 Author Share Posted April 22, 2012 100 % Nautry Jest napisane , że niby wzbogacony w minerały. Raczej nie ma tu nic szkodliwego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 W takim razie możesz śmiało go dać do akwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted April 22, 2012 Author Share Posted April 22, 2012 A jeszcze jedno pytanko , czy nie będzie latał po całym akwarium ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willow Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Ja bym nie ryzykował. W końcu kupno żwirku czy bazaltu w zoologicznym nie kosztuje majątku, a zawierający minerały piasek może zmieniać parametry wody, co przy narybku jest niewskazane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edi Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Ja bym go nie dawał do akwarium w końcu jego przeznaczenie jest inne.A do kotnika można kupić trochę piasku kwarcowego a niewiele kosztuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted April 22, 2012 Author Share Posted April 22, 2012 Ze żwirkiem nie ma problemu ,bo mam go chyba w zapasie ok 40 kg. Tak się zapytałem bo właściwie jest mi ten piasek nie potrzebny do niczego, a chciałem coś innego w akwarium. W takim razie nie będę go dawał. Dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts