bimekAKWA Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Witam. Dzisiaj podłączyłem bimbrownie w butlach 1,5l do akwarium 35l mam tam krewetki i narybek gupika. Dyfuzor podczas przyczepiania felernym trafem złamałem go dzisiaj zakupiłem nowy powinien być jutro lub w poniedziałek (list priorytetowy polecony) czy jeśli zostawię wężyk w wodzie przez te ewentualnie 3 dni i on daje po ok 1 bąbel na 2 sek to rybki i krewecie będą zdrowe i nic im nie będzie napowietrzam ruchem wody.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Witam. Dzisiaj podłączyłem bimbrownie w butlach 1,5l do akwarium 35l mam tam krewetki i narybek gupika. Dyfuzor podczas przyczepiania felernym trafem złamałem go dzisiaj zakupiłem nowy powinien być jutro lub w poniedziałek (list priorytetowy polecony) czy jeśli zostawię wężyk w wodzie przez te ewentualnie 3 dni i on daje po ok 1 bąbel na 2 sek to rybki i krewecie będą zdrowe i nic im nie będzie napowietrzam ruchem wody.? Ja nie rozumiem tego pytania. Przecież CO2 nie jest dla ryb tylko roślin i na dobrą sprawę im mniej go w wodzie tym rybom się "lżej" żyje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted April 19, 2012 Author Share Posted April 19, 2012 Tak wiem w akwarium "kotniku" jest dużo roślin i marnieją trochę więc chciałem je zregenerować...... A pytanie brzmi czy bez dyfuzora co2 nie zaszkodzi rybą.! Ps.I nie myślę że co2 jest dla ryb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willow Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Nie zaszkodzi ale rozpuszczalność będzie znikoma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts