S'Sayan Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Doszedłem do wniosku, że wykonam reaktor narurowy do rozpuszczania co2 i chciałbym się zapytać czy bawić się w zrobienie takowego z rury pcv czy koniecznie musi to być przeźroczyste bo jak nie to wychodzi na to samo, a rura jest o wiele tańsza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dor14n1985 Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Wszytko to samo tylko ze ja bym polecił przezroczysta rurę z tego względu że widać co się dzieje w środku sam mam zrobiony taki reaktor i właśnie zamówiłem przezroczysta PCV. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łoren Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Nie lepiej zrobić reaktor z filtra narurowego? Ja takiego używam i sprawdza się doskonale - koszt wykonania ze wszystkimi dodatkami ok 70zł Zdjęcie poglądowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted April 20, 2012 Author Share Posted April 20, 2012 Nie o to chodzi, że nie lepiej tylko chodzi o zaoszczędzenie pieniędzy bo jeśli by było dobrze z rury pcv to zaoszczędził byś jakieś 40zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 ZApewne miał byś mniejszą rozpuszczalność co2 oraz mniejszą bezpieczność że jak wrócisz z szkoły do domu to czy będzie cała woda na podłodze. Jaki masz filtr ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted April 21, 2012 Author Share Posted April 21, 2012 ZApewne miał byś mniejszą rozpuszczalność co2Budowa prawie taka sama więc rozpuszczalność też oraz mniejszą bezpieczność że jak wrócisz z szkoły do domu to czy będzie cała woda na podłodze.O to się nie martw. Miałem do czynienia z rurami pcv w akwarium nie raz i pod względem szczelności są ok. Jaki masz filtr ?Fluval 204 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czareknster Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 Jeśli jeszcze nie zrobiłeś, sprawdź czy coś takiego cię zaintersuje. Korzystam z podobnego i jestem bardzo zadowolony. Warunkiem jest posiadanie CO2 z butli. Bimbrownia odpada. http://allegro.pl/dyfuzor-przeplywowy-c ... 65981.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 25, 2012 Author Share Posted August 25, 2012 Temat odkopałeś po 4 miesiącach lecz już mam reaktor na rurowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts