Dariusz Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Witajcie Dużo czytałem o dobraniu odpowiednich ryb do akwarium, już wiem w 99%, ale chciałbym was się zapytać czy te ryby mogły być razem w zgodzie jak i w 60l. Obecnie mam : - 6 razbor klinowych - 10 gupików - 1 krewetka amano Chcę mieć : - 10 razbor klinowych - 3 krewetki amano - 4 otoski Mogło by tak być ? Coś zmienić ? Dodać, odjąć ? Ważne jest jakiej płci będą te ryby ? Z góry dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted April 3, 2012 Share Posted April 3, 2012 Może być , jedynie musisz dać min 5-6 Otosków , bo to rybki stadne , podobnie jak krewetki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariusz Posted April 4, 2012 Author Share Posted April 4, 2012 Okej, dobrze. A są jakieś inne rybki podobne do otosków, które mogą pływać w moim litrażu ? ( 60l ) Bo w okolicy nie mogę dostać otosków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Może kiryski spiżowe itp. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Ja proponuję kirysek panda x6 ;p. Spiżowe na 60l nie są za bardzo polecane tak samo jak pstre ;p. Krewetki x10. Razbory x12. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariusz Posted April 4, 2012 Author Share Posted April 4, 2012 Jak nie będzie otosków w przeciągu 2-3 tygodni to skuszę się na kiryska pandę Przeciągnę jeszcze temat. Czy razbory klinowe bez problemu by żyły z brzankami pięcopręgnymi ? ( w 60l ) Wtedy brzanki i razbory zajęły by strefę środkową i górną a kiryski lub otoski były by w dennej. W takim ustawieniu oddałbym również krewetkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts