waldiwaldi Posted March 7, 2012 Share Posted March 7, 2012 Co tym sądzicie? Warte wdrożenia? http://sklep.avt.pl/p/pl/47986/sterowni ... ntazu.html lub http://sklep.avt.pl/p/pl/481461/sterown ... miony.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted March 7, 2012 Share Posted March 7, 2012 Czy warte? Może i tak , wiadomo , jest to jakaś wygoda. Ale czy konieczne? Chyba nie . Poza tym uważam że codzienna opieka nad akwarium dodaje ci wiedzy i doświadczenia którego nie nabędziesz używając automatyki . Aczkolwiek ,urządzenie na pewno może poprawić samopoczucie akwaryście Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldiwaldi Posted March 7, 2012 Author Share Posted March 7, 2012 A gdyby tylko sterowanie do samego oświetlenia? Wiadomo nie cały dzień jest się w domu. nemo130: Zdania zaczynamy wielką literą Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted March 7, 2012 Share Posted March 7, 2012 No nada się oczywiście ,tylko powinieneś wiedzieć że światełkiem można się bawić już za 20 - 30 zł a nie za 140 Ale jak masz nadmiar kasy to bierz. Chętnie się dowiem jak się to cudo spisuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldiwaldi Posted March 7, 2012 Author Share Posted March 7, 2012 Hehe, no fakt, na samo światełko to są tańsze zabawki Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Ale przewagą niewątpliwą tego urządzenia jest to, że ma symulację świtu/zmroku... Pozostałe rzeczy można załatwić timerem/mi cyfrowym/i. Sam już myślę nad zakupem właśnie tego sterownika. Niestety trochę drogo no i jeszcze obudowa dochodzi i trzeba jakoś urządzenia podpiąć a to może jeszcze listwa być potrzebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Nie jestem pewien ,ale chyba i tak jest tańszy od sterownika "Skalar" o którym kiedyś czytałem. Symulacja pory dnia może zachęcać do zakupu . Więc zacznij odkładać kasę nemo130: Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts