bruzdka Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Witam serdecznie znalazłam piękną gałąź w lesie ale nie potrafię okreslić czy pochodzi z drzewa iglastego czy liściastego. Czy mógłby mi ktoś pomóc ... ? nemo130: Dbaj o pisownię! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Wygląda na liściaste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
belzebub532 Posted February 20, 2012 Share Posted February 20, 2012 Moim zdaniem jest to gałąż drzewa iglastego,tak na 99% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 20, 2012 Share Posted February 20, 2012 Zgodzę się z lopezem,powinno być to drzewo liściaste.Mam u siebie dużo korzeni(w tym są iglaste odpowiednio spreparowane) i gałąz z drzewa liściastego ma zupełnie inne jakby to powiedzieć...budowę itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 20, 2012 Share Posted February 20, 2012 Mi to wygląda na iglaka, szkoda że już okorowane, bo łatwiej możnaby poznać. Z iglastego łatwiej kora odchodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted February 20, 2012 Share Posted February 20, 2012 Iglaste , prawie na 100 % . Mam bardzo podobną gałąź u siebie - sosnową . Z wyglądu identyczna jak twoja , nawet ślady po kornikach mam Właściwie wszyscy odradzają wkładanie takiego czegoś do akwarium .... ale skoro już wrzuciłem to do akwarium.... to sobie leży . Od 8 miesięcy skutków negatywnych brak !! Mimo to nie namawiam do wkładania , chyba że na własną odpowiedzialność Ewentualnie możesz przeciąć i powąchać , zapach żywicy utrzymuje się dość długo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts